Datingavond voor mensen met lichte verstandelijke beperking

ALMERE - Studenten van de Hogeschool van Amsterdam organiseren op 16 december een datingavond speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De jongeren proberen op deze manier de weg naar liefde te versimpelen voor deze groep mensen. Onder de noemer 'Samenlief' beginnen ze hun missie in Almere.

 

"Het begon allemaal als een schoolproject", vertelt de Almeerse Luna van der Veen, medeoprichter van Samenlief. "Maar intussen zijn we echt met plezier aan ons idee gaan werken. We merkten dat voor deze groep mensen de drempel om liefde te vinden vrij hoog ligt, terwijl zij een maatje of partner misschien wel meer nodig hebben dan ieder ander. Ze worden ontzettend enthousiast van ons initiatief en dat voelt als een extra motivatie om de date-avond naar een nieuw niveau te tillen." De avond zal in vijf rondes uitwijzen of daten echt makkelijker is dan het lijkt. Samenlief werkt samen met Places to work, waar op 16 december om 19.00 uur de allereerste dates plaats zullen vinden.


Leren daten
Naast een evenement biedt Samenlief ook andere routes om aan om te daten. En ook om te leren daten, want de oprichters begrijpen dat het daten ook heel spannend kan zijn. Zo heeft Samenlief een YouTube-kanaal, een eigen bordspel en een Facebookgroep en binnenkort volgt ook de Samenlief App.

Mensen met een lichte verstandelijke beperking die willen deelnemen aan de date-avond, kunnen mailen naar info.samenlief@gmail.com. Vermeld hierbij je naam, geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd en het telefoonnummer van je begeleider.

Artikel geplaatst op: 03 december 2019 - 17:03

Gerelateerd

Delen