Actuele Vijand van het volk in première

ALMERE – De voorstelling Vijand van het volk van Theatergroep Suburbia gaat 5 oktober in première in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Suburbia speelt deze klassieker in de actuele en veelbesproken versie van de Schaubühne Berlin. Het is daarmee voor het eerst dat deze bewerking in de Nederlandse theaters te zien is.

(Foto: Bart Grietens)


Theatergroep Suburbia speelde het stuk eerder met groot succes op locatie bij de stadsboerderij op de Kemphaan en maakt nu voor de theaters een gloednieuwe versie van de voorstelling.
De Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef ‘Vijand van het volk’ al in 1882, maar het is nog steeds aangrijpend, actueel én oergeestig. In deze ingenieuze plot over politieke intriges, fake news en milieuvervuiling maken we kennis met klokkenluider Thomas Stockmann. Zal hij zijn jonge gezin en carrière op het spel zetten voor zijn idealen? En zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?
Vijand van het volk is te zien van 26 september (eerste try-out in KAF) tot en met 30 november in de theaters. Première 5 oktober in KAF. Spel: Xander van Vledder, Justus van Dillen, Hanne Arendzen, Wouter Van Lierde, Ruben Brinkman, Titus Boonstra, Milan Sekeris. Regie: Albert Lubbers.
Meer informatie over de voorstelling, de acteurs en de volledige speellijst op https://theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/vijand-van-het-volk-reprise.

 
Artikel geplaatst op: 23 september 2019 - 08:39

Gerelateerd

Delen