Meer dan 80 artiesten en 120 optredens op Uitfestival Almere

STAD CENTRUM – Het cultureel seizoen gaat weer van start met het Uitfestival Almere van 27 tot en met 29 september. Het hele weekend staat in het teken van muziek, theater, film, dans, kunst en cultuur. Met meer dan 80 artiesten en 120 voorstellingen geeft het festival een goed beeld van wat er op cultureel gebied te beleven valt in Almere.


Op vrijdag 27 september om 17.00 uur start het festival met de opening van het pop-up kunstpaviljoen ‘Labyrinth of the Senses’ op het Forum. Hier staan de zintuigen centraal. Kunstenaars, creatieven en performers laten kinderen en volwassenen ontdekken hoe die zintuigen je voor de gek kunnen houden of je juist kunnen verleiden.
Voor filmliefhebbers start op de vrijdag om 20.45 uur de buitenbioscoop op de Grote Markt. Welke film er wordt vertoond, wordt later bekendgemaakt.

Fantasy Parade


Op zaterdag vormt Almere Centrum het toneel van een bonte parade van piraten, folklore karakters en sprookjesfiguren tijdens de Fantasy Parade. Deze loopt tussen 12.00 en 16.00 van Stationsplein door het hele centrum naar het Forum. De Ierse Folkband O’llainnis zorgt om 13.15 voor de muzikale omlijsting met een optreden op de Grote Markt. In de Zadelmakerstraat is om 14.30 een meet & greet met de karakters uit de parade die ook graag met de bezoekers op de foto gaan.
In de bibliotheek is op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur een Anime event, waar de Japanse cultuur en anime in het bijzonder de hoofdrol speelt. Er is ook van alles te doen voor liefhebbers van Marvel, Star Wars en meer. De zaterdag is ook de dag van de inmiddels traditionele platenmarkt in de Schutterstraat van 10.00 tot 17.00 uur.

The bigger picture en Dutch Digital Art


In KAF opent op zaterdag de expositie ‘the bigger picture’ van de Chinese kunstenaar Liu Bolin. De expo is op zaterdag en zondag te zien van 10.00 tot 17.00 uur.
Het Dutch Digital Art Museum Almere aan de Hospitaaldreef 29 (onder de Kinderkliniek) houdt op zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur open dag. Bezoekers kunnen hier alles ontdekken over het digitale kunstvormen.
In het stadsarchief kunnen bezoekers alles leren over de geschiedenis van Almere en is kunstenaar Paul Brouns aanwezig op de tentoonstelling van zijn werk.

Optredens en straattheater


Het hele weekend worden bezoekers verrast met straattheater. Er kan ook een kijkje genomen worden in de interactieve circustent van Theatergroep Suburbia of een bezoek worden gebracht aan de huifkar van de Speelwildernis. In KAF is op de zaterdag een divers aanbod aan voorstellingen van hun partners 2 Turven Hoog, Collage, Muzikale acts
Op beide dagen zijn er ook optredens van bands en muzikale acts. Tijdens de Popronde Almere spelen op zaterdag tal van artiesten op verschillende locaties in Almere Centrum. Op beide dagen zijn er overal in het centrum ook theater-, koor en dansoptredens van Almeerse amateurgezelschappen.
Het Restaurantplein Belfort wordt omgedoopt tot Mini Montmartre, waar kunstenaars hun werk uitstallen en live te zien is hoe zij hun creaties maken. In de Passages wordt beide dagen een Spirituele beurs en markt georganiseerd.
Het Uitfestival Almere is een samenwerking van de Almeerse culturele organisaties, Cultuurfonds Almere en Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. Een volledig overzicht van alle activiteiten staat op www.uitfestivalalmere.nl

Artikel geplaatst op: 17 september 2019 - 10:54

Gerelateerd

Delen