Theaterseizoen Corrosia start met focus op ziekte Alzheimer

HAVEN CENTRUM – Het nieuwe theaterseizoen bij Corrosia Theater, Expo & Film gaat deze maand weer van start. Het programma bestaat weer uit een mix van theater, dans, muziek, film, literatuur en beeldende kunst, met in het najaar een focus op de ziekte Alzheimer die als een rode draad door het programma loopt.

The exact position ofthings, bewegingstheater rondom dementie. (Foto: Anja Beutler)


Corrosia programmeert literatuur en theater in het kader van Wereld Alzheimer Maand. Alzheimer is een ziekte die velen treft en moeilijk te vatten is. Theatermakers, schrijvers en choreografen buigen zich over het thema en bieden een inkijk in de ondoorgrondelijke gevolgen van geheugenverlies. Op 22 september zijn journalist Clairy Polak en schrijver Toine Heijmans te gast bij LIT!, een literaire middag van Corrosia en diversiteitsplatform Avanti.

 
Geheugenverlies


In Blueprint on Memory op 28 september tonen performers mentale en fysieke elementen van geheugenverlies met behulp van muziek, live projectie en beweging. Zooming in on loss op 19 oktober is het intieme vervolg op deze voorstelling met ditmaal de focus op emoties die met geheugenverlies gepaard gaan. Beide voorstellingen maken deel uit van de trilogie The memory loss collection van de Vlaamse choreograaf Ann Van den Broek.
Op 19 november is meer bewegingstheater rondom dementie met the exact position of things. In deze klassieker van Nicole Beutler volgen we een gedesoriënteerde vrouw die overleeft door zich vast te klampen aan bekende rituelen.

 
Kunst- en danskijkclub


Wie extra verdieping zoekt, kan zijn hart ophalen bij Corrosia met de Kunstkijkclub en de Danskijkclub, culturele colleges waarbij je meer leert over beeldende kunst of moderne dans. Kijk op www.corrosia.nl voor een volledig overzicht van het programma en voor kaartverkoop, of kom langs bij Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven.

 
Openingsvoorstelling


Op 21 september opent Corrosia het nieuwe theaterseizoen feestelijk met de energieke danstheatervoorstelling Paradise now (1968-2018) van het Vlaamse theatergezelschap fABULEUS. Hoe hoopgevend is de erfenis van de idealen uit de jaren ‘60? Na een succesvolle tour door Nederland komt fABULEUS exclusief terug naar Almere met hun prangende voorstelling.
Kaarten voor films en voorstellingen zijn te koop via www.corrosia.nlof vanaf een uur voor aanvang van de voorstellingen aan de kassa.

Artikel geplaatst op: 13 september 2019 - 09:18

Gerelateerd

Delen