Stadsdeel Haven centraal op Open Monumentendag Almere

ALMERE - Almere doet komend weekend mee aan de nationale Open Monumentendag. Verschillende iconische gebouwen en locaties openen zaterdag 14 en zondag 15 september hun deuren voor publiek. Dit jaar richten de activiteiten zich op het centrum van Almere Haven. 

Ook het eerste officiële monument van Almere aan het Bivak is te bekijken.

 

Bezoekers kunnen tijdens de Open Monumentendag bijvoorbeeld een kijkje nemen in het eerste officiële monument van Almere: het voormalig politiebureau aan de Bivak dat ontworpen is door het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in het woonexperiment Centraal Wonen De Wierden uit 1984, geven gidsen historische en architectuurwandelingen, vinden er rondleidingen plaats door het gebouw Corrosia aan de Markt, en kunnen kinderen meedoen aan workshops. 

 

Ook Goede Rede, de oudste kerk van Almere, is tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september geopend voor publiek. De kerk en zijn barokorgel bestaan 40 jaar en dat wordt op deze dag ook gevierd met een feestelijk programma. Er zijn orgelconcerten, een expositie en er is de mogelijkheid om het carillon in de toren te bekijken. Hoogtepunt is de première van de ‘Goede Rede suite’ van de Almeerder Dirk Klomp. Hij heeft het stuk in opdracht gecomponeerd en zal hem zelf ten gehore brengen. Verder bespelen Jaap Zwart jr en Han Siertsema het orgel. Het koor Amuse Vocale zorgt voor een muzikaal intermezzo.

 

Toegang tot de gebouwen en de activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. Op elke locatie staan vrijwilligers klaar om bezoekers te informeren over de locatie en activiteiten. 

 

De Open Monumentendag Almere is een evenement van het Erfgoedhuis Almere. Bekijk het volledige programma via: https://www.almere.nl/over-almere/historie/open-monumentendag-almere/programma/

Artikel geplaatst op: 12 september 2019 - 08:38

Gerelateerd

Delen