Growing Music: nieuw muziekfestival in Oosterwold

OOSTERWOLD – Stadsboerderij De Vliervelden in Almere Oosterwold is zondagmiddag 22 september het decor voor een nieuw muziekfestival: Growing Music. Het festival wordt georganiseerd door Oosterwolders. Deze eerste editie bestaat uit drie concerten, variërend van klassiek naar jazz tot pop.

Het Kobra Ensemble. (Foto:Hugo Rompa)


"Een eerste kunstzinnige uiting vanuit Oosterwold, het jonge vrij bouwen-project aan de oostzijde van Almere met een grote hoeveelheid ondernemende kunstenaars", vertelt musicus Egon Kracht, een van de initiatiefnemers van het festival. "Wij willen zoveel mogelijk echte muziekliefhebbers uit Almere, en Hout in het bijzonder, bereiken om kennis te maken met het unieke programma dat Growing Music de komende jaren wil opbouwen. Daarnaast komen wij graag in contact met de professionele musici die Almere rijk is."
Toegang tot Growing Music is in beginsel gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom om kosten en gages voor de musici te kunnen dekken. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus neem een eigen stoeltje of kussen mee om zeker te zijn van een zitplek. Zorg ook zelf voor een gevulde picknickmand met een hapje en een drankje.

Belinfante String Quartet


Het programma start om 15.00 uur met het Belinfante String Quartet, een jong en dynamisch strijkkwartet. Zij spelen met frisse energie stukken uit het kernrepertoire en combineren deze met minder bekende werken. Met de naamgeving Belinfante Quartet brengen ze een ode aan de celliste Frieda Belinfante, die ook de eerste professionele vrouwelijke dirigent van Europa was.

New World Quartet


Om 16.00 uur volgt het New World Quartet, dat is ontstaan op initiatief van Egon Kracht. Samen met de beste musici in hun soort wil hij de muziekwereld flink opschudden, zoals hij al eerder deed met zijn bewerking van de Mattheus Passion. Als contrabassist begeleidde Kracht vele grote artiesten en als componist bouwde hij een omvangrijk repertoire op. Voor het New World Quartet componeert hij instrumentale muziek op de randen van de jazz en klassieke muziek.

Kobra Ensemble


Om 17.00 uur sluit het Kobra Ensemble het festival af. De zeven zangeressen hebben allen een achtergrond in de klassieke muziek, maar delen een brede muzikale en academische nieuwsgierigheid. Op Growing Music zingen zij over water in een spetterend programma over zeeën, meren en bergstroompjes. Over sirenen van Schumann en gruwelijke zeewezens van Apollinair, over Hollandse haring en Amsterdamse grachten.
Growing Music is zondag 22 september van 15.00 tot 18.00 uur bij Stadsboerderij De Vliervelden op de hoek van Goudplevierweg en de Goethelaan in Oosterwold. Kom bij voorkeur met de fiets of te voet, er zijn weinig parkeervoorzieningen.
Meer informatie: www.growingmusic.nl.

Artikel geplaatst op: 10 september 2019 - 09:32

Gerelateerd

Delen