Eerste Strandwachters feestelijk onthuld op Almeerderstrand

ALMEERDERSTRAND – De eerste Strandwachters worden zaterdag 29 juni om 13.00 uur feestelijk onthuld op het Almeerderstrand. De houten zit- en ligobjecten vormen een verhalenroute, die in het najaar officieel wordt geopen

d.
De Strandwachters vormen een route door DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. De houten objecten zijn uitkijkpunten voor strandgangers, maar verhalen ook over de ontstaansgeschiedenis van de Flevopolder. De objecten zijn gebouwd met gebruikte steigerhouten delen van Marina Muiderzand. In het najaar is de opening van de gehele route met objecten over een traject van drie kilometer lengte.
Het project Strandwachters is een samenwerking tussen Marina Muiderzand en StrandLAB Almere. Na de officiële onthulling zaterdag om 13.00 uur, volgt om 13.40 uur een toelichting door de ontwerpers Arjen van Vulpen, Studioworks Design (architect) en Lieke Frielink (ontwerper) en duiding van de plek door Dick de Jager, archeoloog en erfgoeddeskundige van de gemeente Almere.

Artikel geplaatst op: 22 juni 2019 - 10:43

Gerelateerd

Delen