Eindig Laagland naar nieuwebibliotheek

Door Robert Mienstra
STAD – Literair genootschap Eindig Laagland gaat haar literaire bijeenkomsten houden in de nieuwezaal van de nieuwebibliotheek. Daarmee wordt een doorstart gemaakt van het genootschap.

Roxanevan Iperen in gesprek voor haar optreden voor Eindig Laagland in de nieuwebibliotheek. (Foto: Fred Rotgans)


Met literaire avonden in de nieuwebibliotheek wil Eindig Laagland het genootschap nieuw leven inblazen. “De bibliotheek wordt de gastheer op de avonden”, vertelt Chris Wiersma, directeur van de nieuwebibliotheek. “Verder zullen wij de pr van Eindig Laagland gaan stroomlijnen.

Doorstart


Eindig Laagland besloot in het voorjaar met de literaire avonden in Corrosia te stoppen. Meer dan honderd auteurs had het literair genootschap de afgelopen achttien jaar uitgenodigd met als doel lezen voor het voetlicht te brengen. In Haven trok het genootschap geen volle zalen meer, waarna Eindig Laagland er mee stopte. Met nu dus de doorstart in de nieuwebibliotheek.
“Wij hopen met de literaire avonden in de bibliotheek meer bezoekers te trekken”, zegt Dingeman Lievense van Eindig Laagland. “Hier komen dagelijks lezers die we door interessante literaire avonden mee willen nemen in de wereld van het lezen en van schrijvers.”

Murat Isik


Vorige week trapte Eindig Laagland in de bibliotheek af met schrijfster Roxane van Iperen met een literaire talkshow. In september staat de schrijver Murat Isik op het programma . Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018.

Artikel geplaatst op: 15 april 2019 - 11:11

Gerelateerd

Delen