Filmhuis vertoont Roma op Internationale Vrouwendag

STAD CENTRUM – Het is vrijdag 8 maart Internationale Vrouwendag. Deze dag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en een solidariteitsgevoel van vrouwen overal ter wereld. Het filmhuis in bibliotheek Stad vertoont dan de film Roma waarin twee bijna onoverwinnelijke vrouwen de hoofdrol spelen.

Roma vertelt het semi-autobiografische verhaal van een middenklassengezin in Mexico-Stad, eind jaren zeventig. Een rumoerige tijd waarin inflatie en overheidsuitgaven toenemen en uiteindelijk een zware economische crisis op komst is. Roma legt het perspectief bij het kindermeisje Cleo. Zij is afkomstig uit een inheemse bevolkingsgroep en woont in bij een gezin uit de hogere middenklasse. De regisseur schrijft met deze film een liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht en schetst een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren zeventig.

“Wat mij betreft is Roma veruit de beste en mooiste film van het afgelopen jaar”, aldus filmprogrammeur Levien van Oorschot. “Technisch onovertroffen in zwart-wit geschoten. De manier waarop de camera beweegt in trage en lange shots en het verhaal vormgeeft, is wonderschoon. Dit is pure poëzie. Een onbetwist meesterwerk en een krachtige ode aan de sterke vrouw!”

 

De film is vrijdag 8 maart om 19.30 uur te zien in bibliotheek Stad. Daarnaast draait de film ook op zaterdag 9, dinsdag 12 en woensdag 13 maart. Kijk voor de tijden op de website van de nieuwe bibliotheek. Kaarten á €7,75 voor leden en €9,25 voor niet-leden zijn verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek.

Artikel geplaatst op: 07 maart 2019 - 12:38

Gerelateerd

Delen