Artiesten Bevrijdingsfestival Flevoland bekend

ALMERE – Flevoland heeft dit jaar de eer om de startprovincie te zijn voor de viering van de Bevrijding op 5 mei. Minister-president Mark Rutte geeft het startsein voor deze bijzondere editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, waarna Ali B. het programma zal aftrappen.

Onder andere Kraantje Pappie (Ambassadeur van de Vrijheid) en Davina Michelle treden op in Almere. (Foto's: aangeleverd)


Het hoofdpodium is de Sena Performers Stage op de Esplanade. Daar zijn op de 27ste editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland optredens van Kraantje Pappie (dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid), Nielson, Davina Michelle, The Dirty Daddies en 2 Brothers on the 4th Floor. Half maart worden nog twee grote artiesten bekendgemaakt. De presentatie is in handen van Jonathan Baij en de opening wordt door Jörgen Raymann gepresenteerd.

BevrijdingsFeestival


Nieuw is het BevrijdingsFEESTival op de Stadhuispromenade, waar onder andere de Queen tributeband Queen Forever zal optreden. Er is een Guilty Pleasures-programma met onder andere Re-Play, Trafassi en Belle Perez en in de avond is er een dance programma met de dj’s La Fuente en Gregor Salto.
Ook nieuw is het programma in de Schemerlamp Tent op de Esplanade, met onder andere een college door Charles Groenhuijsen en akoestische optredens van Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo), Marcel de Groot en Maarten Peters.

Talentenpodium


Het Festival wordt dit jaar gecompleteerd met een jongeren talentenpodium op het Forum. Winkeliersvereniging OVSA zorgt dit jaar voor een muzikaal programma op zowel het Belfort als de Grote Markt, waar een feestprogramma met onder andere feest-jockey Jeroen Hamer en Tino Martin wordt georganiseerd.

Plein van de Vrijheid


Verder is er het Plein van de Vrijheid, met veel inhoudelijke projecten (waaronder speeddaten met veteranen) en er wordt vooraf een breed inhoudelijk programma uitgevoerd met onder andere Vrijheidscolleges door Ronald Giphart.
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Provincie Flevoland, Almere Centrum (OVSA), Almere City Marketing, Sena Performers en vele anderen. Kijk voor meer informatie op www.5mei.nu.

Artikel geplaatst op: 05 maart 2019 - 11:00

Gerelateerd

Delen