First Friday Festival laatste editie van het seizoen

HAVEN – De laatste First Friday van dit seizoen is vrijdag 1 maart. Vanaf 20.00 uur kun je nog één keer je maandelijkse shot cultuur halen bij Corrosia Theater, Expo & Film.

(Foto: Dewi Veldhuizen)

Tijdens deze laatste editie van het seizoen wordt Corrosia nog één keer omgetoverd tot een festival. In de expo Gothics in Nigeria van fotografen Jan Hoek & Stephen Tayo, en kunstenaars Joeri Woudstra, Rik Laging, Thijs Jaeger en Viresh Paltie betreed je de duistere wereld van gothics. Ga zelf op pad of sluit aan bij één van de rondleidingen. De dichters Francis Paisley en Sholeh treden op, gekleed in de sferen van de expositie en Paisley maakte zelfs nieuwe gedichten geïnspireerd door de tentoonstelling. HELD, van makers Noufri Bachdim en Pluck Venema, is een beeldende voorstelling die werd gespot op Over het IJ Festival. De avond wordt weer omlijst met muzikale acts: de opkomende synthrockband VoidFare, afkomstig van het Utrechts conservatorium en de new wave reggae en psych rock van The Koalaz, die net een nieuwe EP hebben opgenomen.

 

Standhouders

Het programma wordt aangevuld met verschillende standhouders: 3D tekenen in VR met Stichting KLEURinCULTUUR, heerlijke Italiaanse hapjes van Terra Tosnana of de verrassende popcorn van Yummy Popcorn. Gothic Lolita Emporium neemt je mee in de wereld van gothic en fantasy.

 

Over F1rst Friday

Voor het vierde jaar op rij organiseerden studerende (of net afgestudeerde) jongeren culturele avonden bij Corrosia Theater, Expo & Film. In een werken-leren traject gaan ze de uitdaging aan om elke editie het publiek te verassen met hun eigen programmering, aankleding en promotie.

De kaarten voor de laatste editie van dit seizoen zijn te koop via www.corrosia.nl voor 5,50 euro (3 euro als je student bent). Houd de website van Corrosia en de Facebookpagina van F1rst Friday in de gaten voor updates over het programma. F1rst Friday is ook te volgen via Instagram.

Artikel geplaatst op: 27 februari 2019 - 10:12

Gerelateerd

Delen