Festival Gestrand keert terug met een tweedaagse editie

ALMERE – Na een jaar afwezigheid komt het festival Gestrand dit jaar terug, voor het eerst met een tweedaagse editie. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli wordt bij Strandbad Duin weer een laagdrempelig programma gepresenteerd, gericht op gezinnen, muziek- en kunstliefhebbers, nachtbrakers en festivalgangers. Lekker met de blote voeten in het zand genieten van muziek, kunst, theater, eten, drinken en vooral saamhorigheid.

(Archieffoto: Fred Rotgans)


Nadat het festival in 2017 met ruim 5.000 bezoekers feestelijk werd afgesloten, de vrijwilligers en het productieteam het Almeerderstrand opgeruimd achterlieten en de organisatie voldaan terugkeek op een geslaagde editie, rees de vraag of het festival nog wel bestaansrecht had. Om antwoord te geven op deze zeer zwaar beladen vraag, heeft de organisatie besloten om het festival een jaar over te slaan en met vrijwilligers, bezoekers en experts het concept onder de loep te nemen.
“De essentie van Gestrand is de ongedwongen sfeer en de mogelijkheden om niet alleen het festival te beleven maar er zelf onderdeel van kunnen zijn. Wij hebben altijd gestreden om er voor te zorgen dat bezoekers eigen eten en drinken mee mochten nemen én zonder ticket het festivalterrein konden betreden” aldus Remon Popelier, één van de initiators van het oorspronkelijke feestje uit 2005.

Dubbele editie

Met een frisse blik heeft het uitgeruste productieteam een dubbele editie van Gestrand ontworpen. “Door het festival twee dagen te houden kunnen we diverser programmeren en de bezoekersaantallen verspreiden over twee dagen”, vertelt programmeur Jens Lendering. “We waarborgen ook het intieme en oorspronkelijke Gestrand-gevoel.”
Sinds ruim een week circuleerden er berichten over de datum van Festival Gestrand 2019, maar er kwam niet direct een officiële reactie vanuit de organisatie. “Ik wilde weer terug naar die eerste Gestrand, naar het moment dat ik een sms stuurde om wat vrienden uit te nodigen voor een feestje op het strand. En dat heb ik gedaan”, vertelt Popelier. “Alleen werd dat bericht nu veelvuldig doorgestuurd. Ik schrok zelf van alle aandacht die ik kreeg naar aanleiding van die ene sms.”

Gestrand 2019 vindt plaats op 20 en 21 juli op Strandbad Duin, met de support van Marina Muiderzand en Gemeente Almere. Om op de hoogte te blijven van het festival en de veranderingen van deze editie kun je terecht op de social media van Gestrand. Het festival is nog op zoek naar vrijwilligers. Wie interesse heeft kan zich opgeven via vrijwilligersgestrand@gmail.com.

Artikel geplaatst op: 20 februari 2019 - 09:19

Gerelateerd

Delen