BonteHond doorbreekt rolpatronen met nieuwe voorstelling Vadertje & Moedertje

ALMERE – Het Almeerse theatergezelschap BonteHond maakt met Vadertje & Moedertje een nieuwe voorstelling over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en rolverdeling bepalen. De voorstelling (6) is vanaf 24 februari te zien in de theaters en gaat op 3 maart in première bij Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven.

(Foto: Kamerich & Budwilowitz -Eyes2)


Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Regisseur René Geerlings doorbreekt met de voorstelling Vadertje & Moedertje deze rolpatronen. “Waarom doen we de dingen zus en zo? Alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het zus en zo doet?”, vraagt Geerlings zich af. “In Vadertje & Moedertje wordt alles wat we ooit bedacht hebben in een grote trommel gestopt, heel hard door elkaar geschud en kijken we wat er overblijft. Een sprookje, maar dan anders.”
BonteHond maakt uitdagende voorstellingen die aantrekkelijk zijn voor zowel de kinderen als hun ouders en opa’s en oma’s. "De leeftijdsaanduiding is bij BonteHond echt een vanaf-leeftijd. We hopen bij deze voorstelling gezinnen in alle vormen en samenstellingen in het theater tegen te komen."

Première


Zondag 3 maart om 15.00 uur is de feestelijke première in Corrosia. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl. Op dinsdag 30 april is Vadertje & Moedertje opnieuw in Almere te zien, tijdens het BonteHond Festival in KAF. Die dag zijn ook de BonteHond-voorstellingen Pak'm en Onderwater te zien. Meer informatie en kaartverkoop via www.kaf.nl.
Kijk voor de volledige speellijst op www.bontehond.net.

Artikel geplaatst op: 13 februari 2019 - 14:05

Gerelateerd

Delen