Expositie Gothics in Nigeria in Corrosia 

HAVEN CENTRUM – In Corrosia Theater, Expo & Film wordt zaterdag 9 februari de tentoonstelling Gothics in Nigeria geopend.  In opdracht van The New York Times maakten fotografen Jan Hoek en Stephen Tayo een fotoserie over gothics in de metropool Lagos. Corrosia heeft tot en met 25 mei de Nederlandse primeur in huis met de expositie.

Eeuwen van koloniale overheersing en jaren van militaire dictatuur vormen een voedingsbodem voor het ontstaan van tegendraadse bewegingen in Nigeria. Toch waren gothics lang onzichtbaar in het openbare leven omdat ze door hun omgeving worden gezien als duivels. Waar ze voorheen samenkwamen op online platforms als MySpace  vinden ze elkaar nu ook steeds meer in het echt.

Ze komen uit de schaduw tijdens events als het metalfestival Rocktoberfest of zelfgeorganiseerde gothic karaokeavonden. Door middel van hun alternatieve uiterlijk en levensstijl geven gothics in Lagos uiting aan hun liefde voor muziek en vormen ze een community van gelijkgestemden. In de expositie Gothics in Nigeria toont Corrosia Theater, Expo & Film de fotoserie die Stephen Tayo en Jan Hoek maakten in opdracht van The New York Times.

Installatie en soundscape

Kunstenaars Joeri Woudstra, Rik Laging en Thijs Jaeger maakten speciaal voor de tentoonstelling een installatie en soundscape die je doen binnentreden in de duistere wereld van de gothic. Waan je aan de poorten van een spookachtige begraafplaats of in de klamme slaapkamer van een puberende goth. Ervaar de symbolen, muziek en esthetiek van deze levensstijl met zijn non-conformistische idealen.

Op zaterdag 9 februari vindt vanaf 16.00 uur in het bijzijn van de kunstenaars de feestelijke opening van Gothics in Nigeria plaats.  Meer informatie op www.corrosia.nl.

Artikel geplaatst op: 07 februari 2019 - 14:54

Gerelateerd

Delen