WitchWorld inspiratiebron voor voorstelling 'Er was eens een pretpark!'

ALMERE - Theatergroep Suburbia maakt een locatievoorstelling die is geïnspireerd op het themapark WitchWorld, het voortijdig gestaakte project dat Ton Theunis had wille realiseren bij kasteel Almere. ‘Er was eens een pretpark!’ wordt niet gespeeld bij het onvoltooide kasteel, maar is van 16 tot en met 28 april te zien in één van de oudste kantoorgebouwen achter het station van Almere, waarin vroeger Oranjewoud zat.

Suburbia komt met een voorstelling over het themapark dat uiteindelijk niet wordt gerealiseerd bij kasteel Almere.


Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere is voorgoed van de baan. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij werd geteisterd door foute vergunningen, zuinige investeerders en kwaaie Gravinnen. Het wordt tijd dat de koning van de fantasy de burgers van Almere toespreekt en de gemoederen tot bedaren brengt met een verklaring. Waar is het mis gegaan? Wat is de waarheid? Wie heeft er gelijk? Tijdens een sprookjesachtige conferentie komen de twee partijen tegenover elkaar te staan en onthullen zij het verhaal achter de legende.

 Verdriet

Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om deze nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. Tijdens de voorbereidingen heeft zij met Ton Theunis gesproken, maar hij zal zelf niet in de voorstelling voorbij komen. "Ik weet nog niet precies wat ik van deze voorstelling kan verwachten", reageert hij. "Als het menselijke aspect erin terugkomt, vind ik dat heel fijn. Meer dan 1100 mensen hebben zich namelijk met hart en ziel ingezet voor WitchWorld en er zijn prachtige dingen gemaakt. Er is ons zoveel beloofd dat niet is nagekomen. Dat heeft veel verdriet veroorzaakt.”

Première
Suburbia maakt ieder jaar een locatievoorstelling over actuele Almeerse verhalen op onverwachte plekken. De stad is inspiratiebron en decor van de voorstelling. ‘Er was eens een pretpark!’ wordt niet in een theater gespeeld en ook niet bij het onvoltooide kasteel. De voorstelling wordt gespeeld in de Beurs aan de Wisselweg 1 achter station Almere Centrum, één van de oudste kantoorgebouwen van Almere, waarin vroeger Oranjewoud in zat. De première is op 17 april. De kaartverkoop gaat 11 maart van start via www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/er-was-eens-een-pretpark.

Artikel geplaatst op: 30 januari 2019 - 10:21

Gerelateerd

Delen