Boekenfestival voor Almeerse baby's en dreumesen in bibliotheek

STAD CENTRUM – De nieuwe bibliotheek organiseert op zondag 27 januari van 13.00 tot 16.00 uur een middag speciaal voor heel jonge kinderen: het Baby-Boeken-Festival. Het festival wordt mede georganiseerd om te vieren dat Boekstart 10 jaar bestaat. Dit programma is ontstaan vanuit de gedachte dat niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen. Er is een aantal gratis activiteiten, maar met een toegangskaartje krijg je ook toegang tot verschillende exclusieve workshops. 

 

Er zijn verschillende workshops die op meerdere momenten worden gegeven. Zo kun je naar de Babyclub voor spelletjes en activiteiten met je baby. Bij de workshop Babypraatjes leer je meer over de taalontwikkeling van je kindje. Muziek is voor een baby, dreumes of peuter heel belangrijk. De eerste muzikale ervaring stimuleert onder andere het spraakvermogen, de taalontwikkeling en motoriek en geeft je baby en dreumes een veilig gevoel. Dit beleef je bij de workshop Muziek op Schoot. Tot slot is er een workshop Massage bij dramkrampjes. De workshops worden gegeven in samenwerking met JGZ, JKC en Elfje Twaalfje.

Naast de workshops is er nog veel meer te beleven en te doen. Ouders kunnen met hun kindje(s) op de foto met Nijntje bij het green screen, er wordt voorgelezen, er is een Baby HK concert en kinderen kunnen bij Kris Kras atelier hun eigen sporen maken met verschillende materialen. Uiteraard is er een speciale ruimte om je kind rustig te kunnen voeden en verschonen. Boekhandel Stumpel is aanwezig met de leukste baby-, peuter- en opvoedboeken.

Peuterbios en jeugdtheater

Voor de iets grotere kinderen is er ook genoeg te doen. Zo is er om 12.30 en 13.30 uur Peuterbios: Kleine Anna en Lange oom. Een vrolijke tekenfilm over de belevenissen van twee heel verschillende, maar onafscheidelijke vrienden. Een kaartje kost € 6,25. Om 15.00 uur is er jeugdtheater (2+) met de voorstelling Een huis voor Harry, gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019. Harry de huiskat doet niets liever dan binnen zitten. Hij komt nooit buiten. Tot vandaag. Vandaag verleidt Vera Vlinder Harry om buiten te spelen. Kaartjes kosten € 6,25 voor leden en € 8,25 voor niet-leden.

Op https://www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/babyboekenfestival.html zijn alle activiteiten terug te vinden.

 

Artikel geplaatst op: 24 januari 2019 - 11:40

Gerelateerd

Delen