Wethouder dirigeert jubilerend Almeers Orkest

HAVEN - Na burgemeester Franc Weerwind toont nu ook wethouder Hilde van Garderen haar dirigeerkunsten. Weerwind deed dit tijdens het optreden van het AJSO op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, Van Garderen afgelopen zondag tijdens het jubileumconcert van het Almeers Orkest.

Wethouder Hilde van Garderen dirigeerde het Almeers Orkest in de kerk Goede Rede. (Foto: Dirk Bakker)


Het Almeers Orkest bestaat 10 jaar en dat werd zondag gevierd met een concert in de kerk Goede Rede. Hierbij was in het diepste geheim een verrassing bedacht voor dirigent John Leenders. Cultuurwethouder Hilde van Garderen kwam namelijk het stokje even van hem overnemen. Zij was gevraagd om drie stukken te dirigeren als felicitatie voor Leenders. Deze hommage werd zeer gewaardeerd door zowel de dirigent als het publiek.
Sinds 2009 werken de gedreven amateurmusici van het Almeers Orkest hard aan het niveau van hun spel. Al die tijd is John Leenders hun onvermoeibare dirigent. Het orkest liet zondag horen hoe het in deze jaren muzikaal gegroeid is. Voor een uitverkochte zaal werd een programma gepresenteerd met werken van onder andere Ippolitov-Ivanov, Bartok en Vaughn-Williams. De middag werd afgesloten met muziek uit Prince of Egypt en Lord of the Dance.
Het Almeers Orkest hoopt na deze mijlpaal nog vele jaren te mogen musiceren op hoog niveau.

Artikel geplaatst op: 23 januari 2019 - 12:40

Gerelateerd

Delen