Bonifatiusspeld voor ondernemer Martin Ort

Door Petra Onderwater
ALMERE – “Ik zie dingen vaak wel aankomen, maar deze niet”, reageerde Martin Ort toen hij woensdagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere de Bonifatiusspeld 2019 in ontvangst mocht nemen.

Martin Ort kreeg de Bonifatiusspeld opgespeld door burgemeester Franc Weerwind. (Foto: Fred Rotgans)


De onderscheiding wordt al sinds 1978 uitgereikt aan Almeerders die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onze stad. Tijdens een feestelijk programma in de grote zaal van Schouwburg Almere kreeg Martin Ort dit jaar de onderscheiding opgespeld door burgemeester Franc Weerwind. Ort, ondernemer en directeur van de Ondernemersvereniging Stadshart Almere, kreeg de speld voor zijn jarenlange inzet voor een levendig en veilig stadscentrum. “Onder andere door het omarmen van het Terrassenfestival en het Bevrijdingsfestival, het terugdringen van het aantal winkeldiefstallen door pinnen te promoten en jouw bijdrage aan het Convenant Veilig en Gezond Uitgaan”, vertelde Weerwind. “Je bent ook een stuwende kracht geweest achter het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad. Je zet overal je schouders onder. Je hebt zelfs je eigen huis een tijdje afgestaan aan acteurs van de serie Nieuwe Buren.”


Ort noemde de onderscheiding een enorme waardering en hij nam deze met trots in ontvangst. “Maar ik had al deze dingen niet kunnen doen zonder de steun van het bestuur en de leden van de Ondernemersvereniging, de gemeente Almere en natuurlijk mijn vrouw”, benadrukte hij. “Ik weet dat ik niet altijd makkelijk ben en soms zelfs best vervelend kan worden als ik voor mijn doel ga, dus bedankt!”

Artikel geplaatst op: 03 januari 2019 - 09:41

Gerelateerd

Delen