Magische colleges, bezemsteelrodeo, exposities en meer
Viering 20-jarig bestaan Harry Potter in bieb

STAD CENTRUM - In 1998 kwam in Nederland Harry Potter en de Steen der wijzen voor het eerst uit. Dit betekent dat Harry Potter nu 20 jaar bestaat in Nederland. Om dat te vieren organiseert Bibliotheek Stad op zaterdag 29 december, samen met Lemistore, een evenement helemaal in het teken van Harry Potter.
Diverse personages uit de Harry Potter-verhalen zijn aanwezig in de bibliotheek. (Foto: @denieuwebibliotheek)

Bibliotheek Stad opent die dag speciaal om 9.45 uur. Het evenement duurt tot 16.00 uur. Er is die dag heel veel te doen. Van magische colleges, een Harry Potter pubquiz, een bezemsteelrodeo, prachtige exposities, op de foto met Michael Henbury of een echte uil en butterscotch drinken tot en met punten verdienen voor ieders favoriete afdeling met de strijd om House Cup.
De Almeerse winkel Lemistore is de hele dag aanwezig met onder meer een bezemsteel-rodeo. Daarnaast zorgt zij ervoor dat de Ford Anglia uit Harry Potter en de Geheime Kamer aanwezig is, net als Dobby en meer bijzondere artefacten. Ook zijn ze aanwezig met een stand met merchandise en zorgen zij ervoor dat bezoekers op de foto kunnen met een uil (er zijn er meerdere zodat ze niet vermoeid en gestrest raken) en kunnen genieten van een glas Butterscotch.
Meet & greet
Acteur Michael Henbury speelde in Harry Potter the Deadly Hallows part 2 een Gringotts Goblin. Hij is een Engelse acteur, ook bekend uit Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi en Labyrinth. Hij is deze dag aanwezig om zijn fans te ontmoeten en vragen te beantwoorden. Tegen een vergoeding kunnen bezoekers een handtekening krijgen of een selfie met hem maken. Tijdens het evenement zijn er verder meerdere kunstzinnige Harry Potter exposities bewonderen.
Meer informatie: www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/harry-potter-20-jaar.html.
Artikel geplaatst op: 18 december 2018 - 11:45

Gerelateerd

Delen