Kinderboek en theateratelier 'Onder Water' voor kinderen uit groep 6

ALMERE - Theatergezelschap BonteHond en KIDD (Kunst Is Dichterbij dan je Denkt) organiseren in de kerstvakantie het theateratelier Onder Water. Op 4 januari van 13.00 tot 16.30 uur is er een inspirerende middag met theaterworkshop en voorstelling voor kinderen die in groep 6 zitten en hun (groot)ouders.

Onder Water is een voorstelling over opscheppen en trots zijn op jezelf. (Foto: Kamerich & Budwilowitz/Eyes2)


Theateratelier Onder Water Onder Water was een voorstelling van Theatergezelschap BonteHond over opscheppen en trots zijn op jezelf. Nu is het een boek dat op woensdag 19 december cadeau wordt gedaan aan alle Flevolandse scholen en hun leerlingen van groep 6. Regisseur Judith Faas, schrijver Sanne Schuhmacher en illustrator Gert-Jan Oosting bedachten voor het kinderboek samen een nieuw verhaal dat geïnspireerd is op de voorstelling Onder Water. Het resultaat is een boek over trots zijn op jezelf en waar je vandaan komt, met leuke Flevoland-feitjes, mooie illustraties en Onder Water-poëzie. Het boek is een idee van Theatergezelschap BonteHond, FleCK en Bibliotheeknetwerk Flevoland in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet.
Voorstelling
Speciaal voor Almeerse kinderen uit groep 6 is de voorstelling nog één keer te zien. Zij kunnen meedoen aan het theateratelier Onder Water en de personage uit het boek in het echt zien. Op vertoon van het boek kunnen kinderen gratis naar deze extra voorstelling en theaterworkshop. Ouders en grootouders zijn ook welkom bij de voorstelling die start om 15.30 uur.
Het theateratelier is op vrijdag 4 januari 2019 van 13.00 tot 16.30 uur bij BonteHond in het Voetnootgebouw aan het Stadhuisplein. Deelname is helemaal gratis. Aanmelden kan door te mailen naar kidd@bontehond.net onder vermelding van ‘Theateratelier Onder Water’. Wil je als (groot)ouder komen kijken naar de voorstelling? Vermeld dat er bij.

KIDD


Het theateratelier is onderdeel van KIDD, de doorlopende leerlijn kunst en cultuur in Almere waar 28 scholen in de stad aan mee doen. Onder leiding van KIDD werken scholen, culturele partners en kunstenaars samen aan cultuureducatie met het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond als initiatiefnemer. Speciaal voor de kerstvakantie organiseert KIDD een programma buiten schooltijd: KIDD Buiten School.

Artikel geplaatst op: 17 december 2018 - 09:05

Gerelateerd

Delen