Geldprijzen voor winnaars Cultuurfonds Pitch Battle

ALMERE – Mooie plannen en inspirerende pitches werden er woensdagavond gepresenteerd tijdens de Cultuurfonds Pitch Battle. In de Reigers Inn aan het Weerwater namen zeven geselecteerde kandidaten het tegen elkaar op. 

 

De hoofdprijs werd gewonnen door Daya Maduro, die een Almere City Carnival wil organiseren. "Een evenement dat is gebaseerd op de viering van het Caribisch carnaval als kunstvorm in de breedste vorm." Maduro mocht als winnaar een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen voor de realisatie van haar plan. 

 

De publieksprijs, een bedrag van 2500 euro, ging naar Groot Wild, die een dag wil gaan organiseren op het festival RIGHTABOUTNOW 2019. Hierbij wordt een vijftal Almeerse cultuurmakers uit diverse disciplines vier dagen bijeengebracht om onder artistieke leiding van Groot Wild een nieuw Almeers multidisciplinair product te maken. De uitkomst hiervan wordt een onderdeel van het festivalprogramma.

 

De aanjaagprijs tot slot was voor Jos Bregman met 'De Flevo-Es als de lokale Ikea'. De kunstenaar speelt in op de essentaksterfte die tot gevolg heeft dat veel essen worden gekapt in de Flevopolder. “Je kunt een huis inrichten met een flevo-es. Het is praktisch en decoratief. Van kapstok tot piedestal, van broodplank tot tafel, van flinterdun behang tot boekenplank, van kattenklimpaal tot schermverhogers, van geboortejaarschijf tot onderzetter.” Bregman wil zijn geldprijs van 1000 euro gebruiken om een expo te organiseren. “Ik haal een boom naar hartje Almere. Samen met mijn publiek en een grote trekzaag ga ik laten zien dat zo'n boom inderdaad een soort IKEA is.”

Artikel geplaatst op: 13 december 2018 - 09:52

Gerelateerd

Delen