IVN Natuurwandeling Buitenhout.

BUITEN – Het IVN orgaiseert zondag 16 december een natuurwandeling in het Buitenhout. Het thema van deze excursie is bomen, bos en de naderende winter.
De excursie start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Verzamelen en eindigen op de parkeerplaats aan de Trekweg, tussen de manege en de fietsbrug over de Lage Vaart.
Het buitenhout is een stadsbos ingeklemd tussen Almere-Buiten en de A-6. Vanwege zijn strategische ligging tussen Almeerderhout en de Oostvaarderplassen wordt dit stadsbos makkelijk gekoloniseerd door planten en dieren. Het is een afwisselend gebied met landerijen, weiden en bos. Dit stadsbos is aangelegd vanaf 1988 en natuurgidsen van het IVN vertellen u over de verschillende bomen, struiken en kruiden.
Tijdens deze late herfstwandeling komen deelnemers nog paddenstoelen tegen. Vooral op dood en levend hout groeiende zwammen zijn er te vinden. De weiden zijn rijk aan veel soorten muizen en woelratjes. Voedsel voor de buizerd en torenvalk die zich regelmatig laten horen en zien.
De kosten voor deze excursie zijn: volwassen € 5,00 en kinderen € 2,50. Voor leden van het IVN is de excursie gratis. Trek stevige schoen of laarzen aan.
Voor meer informatie en aanmelding email: ivnalmere@yahoo.com, (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 12 december 2018 - 14:55

Gerelateerd

Delen