Leen een levend boek

STAD CENTRUM – Almeerders kunnen op zaterdag 17 november van 12.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Stad een ‘Levend Boek’ lenen. ‘Levende Boeken’ zijn mensen met een bijzonder levensverhaal. In open één-op-één gesprekken vertellen Levend Boek en bezoeker over hun levens.
In één-op-één gesprekken spreken Levend Boek en bezoeker over hun levens tijdens Human Library op zaterdag 17 november. (Foto: aangeleverd)

Tijdens de gesprekken vinden er onverwachte ontmoetingen plaats en er ontstaan nieuwe verbindingen. Op deze wijze neemt de Human Library vooroordelen weg, ontstaat er begrip én mensen worden aan het denken gezet over zichzelf en de wereld om hen heen. Wethouder Jerzy Soetekouw en journalist/schrijver Pascal Vanenburg openen om 12.00 uur de Human Library officieel.
Een boek kun je niet op zijn kaft beoordelen en een mens niet op basis van zijn buitenkant. Komt wat we over mensen weten en denken te weten wel overeen met de werkelijkheid? Tijdens de Human Library in Almere zitten onder meer een lesbienne, een expat, een Syrische vluchteling, een gehandicapte dame, een pastor, een nabestaande van zelfdoding en een ex-gedetineerde klaar om hun levensverhaal met bezoekers te delen.
Zoals in een bibliotheek boeken toegang geven tot onbekende werelden, kunnen bezoekers tijdens deze Human Library in de belevingswereld van een Levend Boek stappen. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het Levend Boek in gesprek te gaan. Het geeft bezoekers de mogelijkheid om met iemand te spreken waarmee ze op straat misschien geen gesprek zouden (durven) aanknopen.
Artikel geplaatst op: 13 november 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen