Geslaagde spooktocht voor jonge mantelzorgers 

ALMERE - Meer dan 50 jongeren namen zaterdag deel aan de Halloween spooktocht in het bos bij de Marathonlaan. Leo Club Almere Ventus Novum organiseerde de tocht in samenwerking met de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) voor jonge mantelzorgers van 12 tot 18 jaar. 

(Foto: aangeleverd)

Er waren ongeveer twintig jonge mantelzorgers uit Almere en Lelystad aanwezig. Daarnaast konden ook andere geïnteresseerden meedoen. Ook enkele SuperCOOL Almere sporters waagden zich aan te tocht. De route door het bos begon met een eng verhaal over Liesje en haar bezeten pop. Vervolgens waren in het bos verschillende engerds te vinden, zoals laboranten, een overleden bruidspaar, clowns en natuurlijk Liesje en haar pop. In het clubgebouw van EKVA Almere konden de deelnemers pompoenen uithollen en opwarmen met wat te eten en drinken. Leo Club Almere streeft ernaar om volgend jaar nog meer deelnemers te trekken voor deze Halloween actie en op die manier meer voor de Jonge Mantelzorgers Almere te kunnen betekenen.

Leo Club Almere is verbonden aan de groep 'jonge mantelzorgers' van de VMCA. Voor deze kinderen en jongeren organiseert de VMCA activiteiten waardoor zij even niet hoeven te denken aan de zorgtaken die zij binnen hun gezin vanwege ziekte of verzorging van een gezinslid vaak op zich (moeten) nemen. Voor meer informatie zie: www.vmca.nl. Leo Club Almere neemt een aantal keer per jaar de organisatie van zo'n activiteit over, of sluit als vrijwilliger aan bij een door de VMCA georganiseerde activiteit. Wil jij je ook inzetten voor de regionale jeugd en ben jij tussen de 18 en 35 jaar? Schrijf je dan nu in via www.leoclubalmere.nl.

Artikel geplaatst op: 31 oktober 2018 - 10:01

Gerelateerd

Delen