Nieuwe leden welkom bij Bijbelse Boodschap Koor

DE MEENTEN – Het Bijbelse Boodschap Koor (BBK) is een vierstemming a-capellakoor. Het koor bestaat uit elf personen en zingt de liederen van onder andere Johannes de Heer. “Er kunnen nog koorleden bij”, aldus dirigent Han Klein Haneveld.
Het BBK trad al een aantal keer op, tot dusver vooral in tentevangelisatie-campagnes. (Foto: aangeleverd)

Het begon als probeersel van een groepje christenen die wel graag ‘op koor wilden’, maar er nooit een naar hun zin vonden. Vooral wegens de veelal oppervlakkige liedteksten van veel gospel- of andere christelijke koren. Dus richtten zij er zelf een op. Een jaar later lijkt het Bijbelse Boodschap Koor (BBK) een blijvertje. “Als je liederen wilt met een wat steviger, Bijbelgetrouwe boodschap, kom je al gauw uit bij Johannes de Heer-liederen”, aldus Klein Haneveld. “Daarvan hebben we dan ook arrangementen op ons repertoire, evenals van door tekstdichter Johan Th. Bos geschreven of vertaalde liederen. Ons repertoire is wellicht minder populair dan veel moderne evangelische liedjes – vandaar dat het misschien lastig is om nieuwe leden te werven. Maar wij hechten nu eenmaal veel waarde aan de boodschap die we te brengen hebben.”
Het BBK trad al een aantal keer op, tot dusver vooral in tentevangelisatie-campagnes, onder andere in Almere.
Omdat de koorleden vanuit heel Nederland komen, repeteert het BBK slechts eens per maand, in Buurtcentrum Meenten en Grienden in Almere Haven. Belangstellenden zijn dan welkom. Meer informatie: waar0662@versatel.nl
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2018 - 16:22

Gerelateerd

Delen