'Troost & Zonen' van theatergroep Suburbia in première

ALMERE - Troost & Zonen, de nieuwe grote zaalvoorstelling van de Almeerse theatergroep Suburbia, is maandag in première gegaan bij KAF. Het is een zwarte komedie over drie generaties mannen die met elkaar overhoop liggen, gespeeld door Peter Blok, Aus Greidanus sr., Xander van Vledder en Justus van Dillen.
Scène uit de voorstelling Troost & Zonen. (Foto: Bart Grietens)

Suburbia heeft haar thuisbasis in gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein, waar de acteurs zes weken lang hard hebben gerepeteerd. Het stuk gaat over drie generaties mannen: grootvader van 75, zijn zoon van 50-plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken en de kleinzoons zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Voor het eerst in jaren zijn ze weer bij elkaar, zonder hun moeders of partners.
Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert zetten de verhoudingen tussen vaders en zonen op scherp. Een wrede speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader zal, samen met zijn kleinzoons opnieuw voor zijn ‘kind’ moeten zorgen. Even lijkt deze mannenfamilie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.
Na een aantal try-outs was maandag 29 oktober de première in KAF. De voorstelling is vanaf deze week te zien in theaters in heel Nederland. De theatertour eindigt op vrijdag 21 december, ook weer in Almere. Kijk voor meer informatie en de speellijst op de website van Theatergroep Suburbia: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/troost-zonen.
Artikel geplaatst op: 23 oktober 2018 - 11:13

Gerelateerd

Delen