First Friday weer van start in Corrosia

Door Petra Onderwater
HAVEN CENTRUM – First Friday gaat vanaf vrijdag 5 oktober weer van start in Corrosia. Voor het vierde jaar op rij organiseert een nieuw team van jonge kunstliefhebbers daar elke eerste vrijdag van de maand een serie artistieke, feestelijke avonden.

Marlous, Naomi, Robin en Emel vormen het nieuwe First Friday-team. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Dit keer zijn het vier dames die deze taak op zich nemen: Emel Koç, Marlous Wieffer, Naomi van Soest en Robin Orsel. In hun kantoortje in Corrosia zijn ze druk bezig met het regelen van de laatste dingen voor de eerste avond op 5 oktober. "Het worden stuk voor stuk interdisciplinaire avonden, waarbij de bezoekers kunnen kennismaken met verschillende kunstvormen, zoals dans, beeldende kunst, muziek of poëzie”, vertelt de 26-jarige Marlous. ‘’We krijgen van onze projectbegeleider alle vrijheid om het programma samenstellen. Dat is heel tof.”

Feestje


De dames merken wel dat daar heel veel bij komt kijken. "We moeten alles zelf regelen. Het scouten en boeken van acts, het regelen van de contracten, de productie, promotie en publiciteit. Het is een heel leerzaam traject”, aldus Emel. "We hebben de taken onderling verdeeld. We hebben allemaal een andere achtergrond en we kunnen profiteren van elkaars kennis en ervaring.” Zo heeft Marlous zowel Theaterwetenschappen als Kunstbeleid en Management gestudeerd, terwijl Emel Communicatie heeft gestudeerd aan Windesheim. ‘’We vullen elkaar goed aan en kunnen veel leren van elkaar.”
Het team kijkt met spanning uit naar de eerste avond. ‘’We hebben dan onder andere Space Ace Poetry op het programma staan. De combinatie van spoken word met elektronische muziek die zij brengen is echt heel tof. We sluiten de avond in elk geval af met een feestje, met live muziek van een band.”
First Friday is elke eerste vrijdag van de maand, tot en met maart, in Corrosia aan de Markt in Haven. De eerste avond is vrijdag 5 oktober vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro (studenten 2,50 euro). Meer informatie op www.corrosia.nl.

Artikel geplaatst op: 26 september 2018 - 10:29

Gerelateerd

Delen