Centrum weer decor voor muziekfestival Popronde 

Door Petra Onderwater
STAD CENTRUM – Almere Centrum staat zaterdag 29 september weer in het teken van de Popronde, het reizende muziekfestival voor aanstormend muziektalent.

Elsa Lester treedt op bij Endzjin.


In totaal zijn er 27 gratis toegankelijke acts op veertien verschillende locaties in het centrum. KAF is de locatie voor het OOR podium, Hi-Fi Klubben is de 3voor12-locatie en Café op 2 is de locatie voor The Daily Indie. Nieuwe locaties zijn Barista Café, The Black Cockatoo en Groot Wild. "De acts komen niet uit Almere, want de Popronde is juist bedoeld om muzikanten de kans te geven om buiten de eigen stad op te treden en bekend te worden bij een breder publiek", legt programmeur Jens Lendering uit. "Uit Almere zijn Kitchenette en Luna Mea geselecteerd om mee te doen in de andere steden. Luna Mea werd bekend als achtergrondzangeres van Typhoon en Ronnie Flex en pakt nu zelf de voorgrond. Kitchenette heeft net een nieuwe EP uitgebracht en tourde onlangs met de band Fischer-Z door Nederland."

'Kersjes op taart'

Lendering is trots op de programmering. ''Als ik drie best kept secret acts van Popronde Almere mag tippen, zijn dat The Tambles, Elsa Lester en Morado'', vertelt hij. "The Tambles spelen om 22.30 uur in Finn en fans van Rolling Stones, Canned Heat en Cream kunnen hier hun hart ophalen. Elsa Lester staat om 23.00 uur bij Endzjin met haar creatieve lo-fi mellow garage rock. Morado treedt om 22.00 uur op in Café op 2. Zij brengen psychedelic rock en maken hun live reputatie altijd waar. Waanzinnig voor fans van Pink Floyd en de Beach Boys. Deze drie acts zitten ontzettend dicht op elkaar in programmering, maar ik raad aan om er minstens één te zien. Het zijn de kersjes op de taart.''
De Popronde start om 12.00 uur bij de nieuwe bibliotheek. Het dagprogramma vindt vervolgens plaats op de Grote Markt en in de Passage en wordt om 17.00 uur afgesloten bij Barista Café. Vanaf 19.30 uur gaat de Popronde dan weer verder tot in de late uurtjes. Zie het volledige programma op www.popronde.nl/steden/almere.

Artikel geplaatst op: 19 september 2018 - 15:36

Gerelateerd

Delen