Hans Spelde exposeert in het Zandvoorts Museum

ALMERE - De expositie 'Van Zandvoort naar Le Mans' met werk van de Almeerse kunstenaar Hans Spelde is van start gegaan in het Zandvoorts Museum. De tentoonstelling geeft een beeld van de ruim veertig Nederlandse autocoureurs, die in de loop der jaren deelnamen aan de befaamde 24 Uur van Le Mans.
Gijs van Lennep samen met Hans Spelde in het Zandvoorts museum. (Foto: aangeleverd)

Van hen is een grote diversiteit aan foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia te zien. Onder de items bevinden zich ook enkele bijzondere 'New Digital Art' doeken, van Spelde. Hij creëert zijn werken middels een speciale, door hem ontwikkelde, techniek. Met soms een finishing touch van acrylverf, balanceren ze op de grens van foto en schilderij.
Onder de tentoongestelde werken zijn twee, door autocoureur Gijs van Lennep, gesigneerde doeken, waarop de in 1971 winnende Porsche 917K van de coureur is afgebeeld. Een ander doek toont 'Mr. 24 x 24' Jan Lammers, in de Dallara P217, waarmee hij dit jaar de 24ste Le Mans race uit zijn carrière reed. In de shop van het museum zijn ook twee zeer bijzondere, door Hans Spelde vervaardigde Le Mans posters verkrijgbaar.
De expositie 'Van Zandvoort naar Le Mans' is op vrijdag 24 augustus jl. officieel geopend door Le Mans legendes Jan Lammers en Gijs van Lennep en is te bezoeken tot 28 oktober.
Meer info op de Facebook pagina`s van RacingArt and More en op www.zandvoortsmuseum.nl
Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 11:33

Gerelateerd

Delen