Almere wordt op stelten gezet
Introductieweek studenten komende week van start

Door Robert Mienstra
ALMERE – De eerstejaars studenten van Windesheim en Aeres hebben vanaf maandag 27 augustus introductieweek. “Daar gaan de Almeerders zeker veel van merken”, zegt Yari Leferink, voorzitter van de introductiecommissie, “de stad gaat een beetje op stelten, maar wel op een leuke manier.”
De studenten staan klaar om er een vrolijke boel van te maken in Almere. (Foto: aangeleverd)

Ruim 1500 nieuwe eerstejaars studenten starten dit studiejaar met hun opleiding in Almere. De introductieweek voor hen is bedoeld om elkaar te leren kennen. “Maar ook de stad Almere”, zegt Leferink. “Als je van buiten Almere komt, ken je niemand hier. Door de introductie heb je na een week vrienden in de stad erbij en je weet bijvoorbeeld ook waar je kunt uitgaan.”
Kennismaking

Op maandag 27 augustus starten de studenten met een bijeenkomst in de schouwburg Almere. Daarna zijn er kennismakingsspelletjes in het centrum van stad. “We maken groepen van twaalf tot veertien studenten die op pad gaan. Dan leren ze elkaar kennen, ontmoeten ze jaarlaag-
genoten en studenten van andere opleidingen en ze leren de weg in Almere kennen”, vertelt Leferink.
Kamperen

Tijdens de introductieweek kamperen de studenten op het terrein van de rugbyclub Bulldogs. “Daar staat een feesttent en de studenten slapen per team in een eigen tent. Die maandagavond hebben we daar een zeskamp met onder meer een waterglijbaan en een rodeostier. Ook verzorgen we daar de catering. En we gaan de inspanningen van de studenten op die dag beoordelen met beloningen en straffen. Maar heel onschuldig en ludiek hoor. Een beloning kan een biertje zijn. En we sluiten af met een feest met het thema safari.”
Studentikoos

De dagen daarna zijn er weer tal van activiteiten. “Op dinsdag doen we een huizentocht langs kamers van studenten zodat de nieuwe studenten zien hoe je in Almere kunt wonen, we gaan liedjes zingen op het Forum waarbij natuurlijk veel bier gedronken wordt, en we doen er studentikoze spellen. Op woensdag is de Esplanade voor ons met carrousel van activiteiten die door de vier studentenverenigingen wordt georganiseerd, de roeiclub is daar bijvoorbeeld ook bij. We sluiten af met een barbecue en daarna een kroegentocht.
Donderdag is er introductie van de opleidingen van Windesheim en maken de studenten kennis met hun klas. Daarna is er een fotosafari door de stad. Dat wordt een dolle boel. En vervolgens is er een barbecue op het stadhuisplein. Kortom we gaan deze week echt laten zien dat Almere een studentenstad is. En de Almeerders zullen dat komende week merken.”
De introductieweek is een initiatief van de vier studentenverenigingen in Almere. Zij hebben samen een stichting Introductie Almere.
Artikel geplaatst op: 23 augustus 2018 - 10:46

Gerelateerd

Delen