Marije Smits schrijft Eefje en de blauwe kamer

ALMERE – Marije Smits (33) kon door haar lichamelijke beperking niet meer haar oude werk uitvoeren. Ze zocht het in een andere hoek en ontdekte zo dat ze haar creativiteit en gevoel in verhalen kon uiten en delen. Ze schreef het kinderboek 'Eefje en de blauwe kamer'.
Eefje en de blauwe kamer gaat over een meisje woont op een Caribisch eiland met een prachtige oceaan waar verscholen zeekamers zitten. Als op een dag de meester over deze mooie zeekamers vertelt, wordt Eefje nieuwsgierig en gaat samen met haar hondje Banjer op onderzoek uit. Maar door haar nieuwsgierigheid raakt zij verstrikt in de golven die haar meenemen in de zee waar de wonderen haar doen verbazen. Zij ontdekt de meest bijzondere plekken en diersoorten die daar leven en groeien. Op een kinderlijke wijze maakt zijn vriendjes met een aantal diersoorten die haar de mooie plekken van de zee laten zien.
Het is een verhaal met veel fantasie neemt het kind mee in een totaal andere wereld diehet niet kent. Het boek is voor de leeftijd tussen de 5 en 10 jaar. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 07 augustus 2018 - 15:25

Gerelateerd

Delen