Imker houdt open huis op Kemphaan

HOUT – Op de Kemphaan is op zondag 15 juli van alles te beleven rond insecten en de honingbij in het bijzonder. Stad & Natuur Almere en de Imkervereniging Zuid-Flevoland organiseren van 10.00 tot 16.00 uur uur verschillende workshops, demonstraties, bijenpraatjes en slingeren zelfs honing.
Een imker geeft uitleg. (Foto: aangeleverd)

Allereerst komen bezoekers alles te weten over de bijen in de Ids van Dussen bijenstal. Hier zijn diverse ervaren imkers aanwezig om honderduit te vertellen over deze bijzondere dieren. De imkers laten verschillende materialen zien die zij gebruiken om bijen te houden en vertellen over de bijenkoningin, de darren en de werksters.
Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met bijen en insecten. Kinderen mogen van bijenwas een kaarsje maken, insecten en pollen bekijken door een microscoop, de mierenboerderij bekijken, en nog veel meer.
Het open huis op de Kemphaan is onderdeel van de Landelijke Open Imkerdag. Deze dag wordt voor het negende jaar op rij georganiseerd door de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en is het grootste imkerevenement van Nederland.
Meer informatie: www.stadennatuur.nl.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen