Londen, the place to be

HAVEN CENTRUM – In kerkcentrum De Goede Rede in Haven werd donderdag een uitvoering gegeven in het kader van Travelling in Baroque. Thema was 'Londen, the place to be'.
Travelling in Baroque bood een interessant programma. (Foto: Fred Rotgans)

Travelling in Baroque bood de afgelopen week een interessant zomerprogramma door heel Flevoland. Voor dit lustrumjaar van Travelling in Baroque zette het Apollo Ensemble een programma neer van internationale allure, met Londen als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Een wereldstad, waar musici van diverse nationaliteiten elkaar ontmoetten, zich vestigden en zo een basis legden voor wat wij noemen ‘typisch Engelse muziek’. Er werd gestart met werken uit de late middeleeuwen met John Dunstaple, uitmondend in de 20e eeuw.
Het openingsconcert was donderdag in Goede Rede door het Apollo Ensemble met muziek van Abel, J.Chr. Bach en Haydn. Elke dag binnen het festival had een eigen sub-thema: kennismaking, verdieping, reis door de tijd, verbinding/ontmoeting. In vier dagen tijd wordt op deze manier een reis gemaakt door één provincie met een sterk samenhangend programma rond één thema.
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 13:45

Gerelateerd

Delen