Eerste editie van Forever Young Festival op Esplanade

STAD CENTRUM – Voor het eerst in Nederland wordt een groots opgezet, verbindend festival voor positieve 65-plussers gehouden: het Forever Young Festival. De Esplanade is woensdag 23 augustus de plek waar een grote groep senioren zich zal vermaken met talloze activiteiten.

Theatervoorstelling 'De Gouden Jaren' van Cor Bakker en Danny Malando zijn ook te zien op Forever Young Festival op 23 augustus, met beeld en muziek uit vervlogen jaren. (Foto: aangeleverd)


In 2030 zal Nederland 4,5 miljoen personen boven de 65 jaar tellen. Het grootste probleem onder 65-plussers is eenzaamheid. Sietse Dugour van hoofdsponsor Cinnovate: “De aandacht gaat te veel naar zorg en welzijn. Als er zo’n grote groep eenzame mensen is, moet het toch mogelijk zijn elkaar op te vangen en te steunen. Het Forever Young Festival brengt mensen bij elkaar en er kunnen op deze manier vriendschappen ontstaan.”
Verbinding is de drijfveer achter dit festival en senioren van 65 jaar of ouder zijn welkom. De toegang is gratis en bij aankomst krijgt iedereen een aantal consumptiebonnen. Iedere bezoeker die ondersteuning nodig heeft, mag gratis één persoon meenemen van 18 jaar en ouder. Er zijn gratis rolstoelen, voldoende zitplaatsen, ruime toiletten en nog veel meer om ook de minder mobiele bezoekers te laten genieten van de festiviteiten. Er komen zelfs bussen met mensen uit verzorgingshuizen. Er zijn nog genoeg kaarten verkrijgbaar.

Artiesten


Het festival duurt van 10.00 tot 20.00 uur en er is een zeer gevarieerd programma met grote artiesten, zoals onder anderen Willeke Alberti, Anita Meijer, Cor Bakker en Laura Fygi. Muziek, theater, cabaret, een 'Hysterische Bingo' met Marijke Helwegen zijn onderdeel van het programma. Ook de Almeerse dwarsfluitist en oud-wethouder Berdien Stenberg treedt op.
De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Kaarten bestellen of opgeven als vrijwilliger kan via www.foreveryoungfestival.nl en 085-0160736 (bereikbaar op dinsdag van 8.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 18.00 uur).

Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 14:52

Gerelateerd

Delen