Travelling in Baroque duikt voor jubileumeditie in Londen

ALMERE – ‘London, the place to be’ is het thema van de tiende editie van het klassieke zomerfestival Travelling in Baroque dat van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus op verschillende locaties in Flevoland wordt gehouden. Deze jubileumeditie laat Londen zien als wereldstad waar vele musici zich vestigden en met elkaar samenwerkten.
Het Engelse Fretwork behoort tot de meest vooraanstaande gambaconsorten ter wereld. Zaterdag 12 augustus zijn ze te zien in Emmeloord. (Foto: Chris Dawes)

Het festival Travelling in Baroque begon als barokfestival. Tegenwoordig zijn er klassieke concerten te zien uit de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Travelling in Baroque trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar Flevoland.
Opening in Almere

Donderdag 10 augustus, de eerste dag van het vierdaagse festival, wordt gehouden in kerkcentrum de Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Haven.
Zowel de zomerschool voor senioren als en de zomerschool voor basisscholieren in Almere worden betrokken bij de eerste dag van het festival. De middag is speciaal bedoeld voor de deelnemers aan deze zomerscholen. Het Apollo Ensemble speelt dan een Bach-Abel concert na, met delen uit Abel, J.Chr. Bach celloconcert en kwintet voor fluit, hobo, viool, cello en klavecimbel en het Haydn-symfonie Hob I:78 in c. Tijdens het concert wordt ook verteld over de muziek, de instrumenten en hoe zo’n concert er in die tijd aan toe ging.
In de avond, om 20.15 uur, is er ook in de Goede Rede hetzelfde concert. Kaartjes hiervoor kosten 20 euro.
Vrijdag zijn er concerten in Lelystad, zaterdag in de Noordoostpolder (Emmeloord, Ens, Nagele en Schokland en Urk) en zondag in Zeewolde en Dronten. Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland maken hun opwachting. Kijk voor het programma, de line-up en kaartjes op www.travellinginbaroque.com
Artikel geplaatst op: 02 augustus 2017 - 08:17

Gerelateerd

Delen