Goeie ‘vibe’ op Gestrand Festival

ALMEERDERSTRAND – De twaalfde editie van strandfestival Gestrand op het Almeerderstrand was volgens de organisatie een fantastische dag met een ‘super chille vibe’. De organisatie schat dat er tussen de 5000 en 5500 bezoekers zijn geweest.

Bezoekers van Gestrand op Strandbad Duin namen hun eigen badlakens, eten en drinken mee. Gestrand verzorgde de ruimte, muziek, een dansvloer en een gloeiendhete barbecue. (Foto: Fred Rotgans)


Gestrand begon ooit als een relaxed dagje genieten op het strand met vrienden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival met een groot aanbod aan muziek en theater. Het gratis toegankelijke strandfestival bood dit jaar voor het eerst een twaalf uur durend programma uiteenlopend van muziek, theater en beeldende kunst. Rond etenstijd werd er traditiegetrouw een groot aantal barbecues aangestoken waarop het publiek zelf meegebracht eten kon bereiden. Wie geen zin had om zelf te barbecueën kon kiezen uit een ruim aanbod aan streetfood en ook drankjes konden ter plekke gekocht worden.
Het programma van het jaarlijks terugkerende strandfestival wisselt tussen landelijk bekende acts en vooraanstaand regionaal talent. ‘Een uniek Flevolands festival. Het evenement versterkt een geluid dat te weinig in en om Almere wordt gehoord. Zowel qua programmering als qua sfeer, aankleding en beleving wijkt het strandfestival af van al het andere aanbod in de regio: oog voor het kleine, interessante of regionale’, aldus de organisatie.

Local Heroes


Speciaal voor Gestrand speelden de Almeerse 'Local-Heroes' Gitta de Ridder en de band Assorted Travellers een gezamenlijke set om het festival te openen. Gitta de Ridder vertrok in 2005 uit haar ouderlijk huis in Almere naar Tilburg om in 2008 in Londen te belanden, waar ze nu nog woont. Assorted Travellers bracht in maart dit jaar hun tweede EP 'Rustler’s Moon' uit geproduceerd door Tim Knol en speelden hun Americana/Folk songs in de Melkweg, Hedon en als voorprogramma van Henny Vrienten.

Artikel geplaatst op: 17 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen