Jamaicaanse artiest Konshens geeft exclusieve show in Almere

STAD CENTRUM – De Jamaicaanse reggae- en dancehallartiest Konshens geeft zaterdag 22 juli een exclusief optreden in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het is het enige concert wat de zanger geeft in Nederland. Konshens is een van de populairste en meest consistente artiesten uit het genre.
Konshens wordt gezien als hét gezicht van reggae en dancehall anno 2017. (Foto: aangeleverd)

Konshens wordt gezien als hét gezicht van reggae en dancehall anno 2017. Het hitrepertoire van de zanger zorgt ervoor dat zijn populariteit tot ver buiten het genre rijkt. Nummers als ‘Pull up to mi bumper’, ‘Gal a bubble’ en de megahit ‘Bruk off’ waren de afgelopen jaren op elke dansvloer te horen. De hit ‘Policeman’, Konshens’ succesvolle samenwerking met Eva Simons, zorgde voor een doorbraak bij het mainstream publiek.
Konshens debuteerde in 2008 met de exclusief in Japan uitgebrachte single ‘Pon di corner’, wat direct uitgroeide tot een nummer-1 hit. De eerste ‘wereldwijde’ release, het nummer ‘Winner’ zette het dancehall-genre volledig op zijn kop. Sindsdien is een groot aantal singles de revue gepasseerd, waarvan inmiddels kan worden gesteld dat er jaarlijks minimaal één flinke zomerhit tussen zit. Vorige week verscheen de nieuwe single ‘Turn me on’ en deze is inmiddels meer dan 2 miljoen keer beluisterd.
Blockparty

KAF organiseert voorafgaand aan het concert een gratis blockparty van 15.00 tot 20.00 uur met barbecue en muziek op de Esplanade. In samenwerking met Jamrock vindt ’s avonds van 20.00 tot 01.00 uur de show plaats, omlijst door een bijpassend voorprogramma en de beste reggae en dancehall-DJ’s van eigen bodem.
Kaartjes kosten 15 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via www.kaf.nl.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:50

Gerelateerd

Delen