Crowdfunding-campagnes Almeerse filmploegen van start

STAD CENTRUM – De crowdfunding-campagnes van drie Almeerse filmploegen gaan vrijdag 14 juli van start in Café op 2. Vanaf 20.00 uur die avond zullen de filmmakers vertellen wat hun projecten inhouden en waarom het belangrijk is dat de films worden gemaakt. De films worden dan gemaakt voor de Avond van de Almeerse Film, die eind dit jaar vertoond worden.
Eduard en Rebekka worden gevolgd door de Almeerse documentairemaker. (Foto: aangeleverd)

Het gaat om korte films waarvan twee documentaires en één fictie. Binnen dertig dagen proberen de teams hun streefbedrag te bereiken via bijdragen van particulieren en bedrijven. Het eindbedrag wordt vervolgens met een kwart van het totaal aangevuld door samenwerkingspartner Cultuurfonds Almere.
De films

‘Rebekka en Eduard’ is een documentaire van Sherazade Fritze waarin zij deze zwervende Almeerders een maand lang op de voet volgt. “Ik ga het publiek zich laten verwonderen over deze twee iconische inwoners van Almere. Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.
Cyrus Esfandiari maakt met producent Ron Groenewoud de fictie film getiteld ‘Scratched Blue Sky’. Ze vertellen hierin het emotionele verhaal van een jonge medevluchteling Farah in een Nederlands AZC met een zwaar trauma waar familie en vrienden zich geen raad mee weten.
In ‘THE MESSENGER: Wat spreek jij goed Nederlands’ volgen we de ex-vluchteling Mo Hersi op zijn wandeltocht door Nederland. Hij laat zien hoe het is voor een vluchteling om lopend van plek naar plek te gaan, zonder geld en middelen. Tegelijkertijd laat hij de functie zien van een Messenger: een persoon die het nieuws en verhalen rondbrengt als er geen radio of tv is.
De Avond van de Almeerse Film is een initiatief van crowdfundingsplatform CineCrowd wat dit jaar zijn tweede editie beleeft. Hiermee stimuleert CineCrowd de creatieve filmindustrie in de stad.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen