Klassieke akoestische muziek op Schemerlamp Festival

STAD CENTRUM – Schemerlamp Festival op vrijdag 28 april in poppodium De Meester heeft als thema ‘De Klassiekers’. Er komen vier speciale gasten: Henk Hofstede (The Nits), Bert Heerink (Vandenberg), Margriet Eshuijs (Lucifer) en Lain Barbier (Turbo). Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod.
Lain Barbier is vrijdag te zien op het Schemerlamp Festival waar akoestische muziek en singer-songwriters te horen zijn. (Foto: aangeleverd)

Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anekdotes en interactie met het publiek.
Lain Barbier was zanger bij de Nederlandse rockbands Turbo, Diesel en No Exqze en deed veel sessiewerk met onder andere Candy Dulfer en leden van Golden Earring. Op het moment zingt hij bij de bands Smalltown Nobodies, Jukebox Heroes, 3.O,4Generation band, Revelator, Lain & Sven en het opnieuw opgestarte Turbo.
Henk Hofstede is de zanger, gitarist, componist en tekstschrijver van de Amsterdamse popgroep de Nits, een band waarmee hij in de jaren tachtig hits scoorde met nummers als Nescio en In The Dutch Mountains. In 2003 verscheen zijn eerste, Nederlandstalige soloalbum Het Draagbare Huis.
Bert Heerink werd voornamelijk bekend als zanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg, die ook internationaal succes had.
In 1972 werd de popgroep Lucifer opgericht van Margriet Eshuijs en in 1974 brak ze door met hun hit ‘House for Sale’. Hiermee begon de professionele carrière van Margriet Eshuijs als popzangeres.
Kaartjes voor het Schemerlamp Festival ‘De Klassiekers’ op vrijdag 28 april kosten 10 euro in de voorverkoop en 13 euro aan de deur. De Meester is te vinden aan de Rentmeesterstraat 2.
Artikel geplaatst op: 22 april 2017 - 17:58

Gerelateerd

Delen