Cinema Colleges in Corrosia

HAVEN CENTRUM – Aan de hand van fragmenten uit oude en nieuwe films, bekende en onbekende, van Hollywood tot arthouse, laat filmdeskundige Rudi de Boer zien hoe cinema werkt tijdens de Cinema Colleges bij Corrosia. De colleges worden vanaf 17 mei gegeven bij Corrosia Theater, Expo & Film aan de Markt 43.
Rudi de Boer. (Foto: DeeGee)

Wie gezellig in de bioscoop zit en geboeid naar een film kijkt, denk er vast niet over na, máár... de kijker wordt gemanipuleerd! Hoe een film wordt beleeft, heeft grotendeels te maken met de keuzes van de filmmaker op het gebied van cameravoering, montage, geluid en acteren.
Filmdeskundige Rudi de Boer laat in vier Cinema colleges zien hoe cinema werkt. Op woensdag 17 mei gaat het college over cameravoering, op woensdag 24 mei over montage, woensdag 31 mei over geluid op en woensdag 7 juni over acteren. De colleges starten steeds om 20.00 uur.
De Cinema Colleges zijn een samenwerking tussen Corrosia Theater, Expo en Film en de nieuwe bibliotheek. De reeks over filmanalyse vindt plaats in Corrosia Theater, Expo & Film aam de Markt 43. Deelname kost 30 euro of 25 euro voor leden van de bibliotheek. Voor CorrosiaPashouders is deelname gratis.
Kaartverkoop en meer informatie: www.corrosia.nl
Artikel geplaatst op: 25 april 2017 - 12:38

Gerelateerd

Delen