Sterren kijken in de voorjaarsvakantie

HOUT – De Kemphaan staat in de voorjaarsvakantie twee keer in het teken van sterrenkunde. Bezoekers kunnen de sterrenhemel bekijken of alles leren over het sterrenstelsel.
Bij mooi weer staat Sterrenwacht Almere op zaterdagavond 18 februari met grote telescopen buiten. (Foto: aangeleverd)

Op zaterdagavond 18 februari is het een goede avond om naar de sterrenhemel te kijken, want dan het is nieuwe maan. Als het helder weer is kun bezoekers de sterrenbeelden mooi zien ook de planeten Venus en Mars zijn aan het begin van de avond nog te bewonderen. Bij mooi weer staat de Sterrenwacht Almere met grote telescopen buiten, bij slecht weer geven zij een presentatie. Iedereen is van harte welkom op de Kemphaan tussen 19.00 en 21.30 uur en deelname is gratis.
Op donderdag 23 februari is er in het sterrenkundelokaal van Stad & Natuur veel te leren over het sterrenstelsel, zoals wat de afstanden zijn tussen de planeten zijn en hoe een telescoop werkt. Er zijn deze middag op de Kemphaan ook twee leuke workshops te doen: bouw een stoere raket of ga creatief aan de slag met sterren en planeten. De middag duurt van 12.00 tot 16.00 uur en deelname aan alle activiteiten kost 3 euro.
Meer informatie en het bestellen van kaartjes: www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 15 februari 2017 - 09:51

Gerelateerd

Delen