Jeugdorkest en diva van de typetjes brengen bijzonder matineeconcert

STAD CENTRUM – Een van de beste jeugdorkesten van Nederland en de Almeerse diva van de typetjes werken op zondagmiddag 12 februari om 14.30 uur samen tijdens een Almeerse feestje. Dan brengt het Almeers Jeugd Symfonie Orkest onder leiding van Hans Welle het jaarlijkse matineeconcert met een bijzonder programma in samenwerking met Tineke Schouten.
Tijdens het jaarlijkse matineeconcert werkt het Almeers Jeugd Symfonie Orkest samen met Tineke Schouten. (Foto: aangeleverd)

Maar ook de gebruikelijke combinatie van klassieke, lichte en filmmuziek zal niet ontbreken. Op het programma staan onder andere het beroemde hoboconcert van Bellini met als soliste Nienke van der Kamp, de Symfonische dansen van Rachmaninov en filmmuziek uit Star Wars van John Williams.
Het AJSO is al vele jaren de constante factor bij culturele en muzikale activiteiten in Almere: het Havenfestival, de nieuwjaarsreceptie, bijzondere evenementen, het orkest is van de partij. Dit jeugdsymfonieorkest bestaat uit zo’n 80 jongeren van gemiddeld 18 jaar en streeft naar een steeds hoger niveau. Dat dit niveau ook wordt gehaald, blijkt uit het feit dat het orkest wordt gevraagd om in binnen- en buitenland te spelen. Maar op 12 februari spelen ze gewoon thuis.
Meer informatie: www.kaf.nl of www.ajso.nl.
Artikel geplaatst op: 02 februari 2017 - 16:02

Gerelateerd

Delen