Smakelijk voorproefje op nieuw theaterseizoen

STAD CENTRUM – Bezoekers kregen een prachtig voorproefje van het nieuwe theaterseizoen tijdens de Preview Night, maandagavond 23 mei in KAF. In een ruim twee uur durend programma in de grote zaal van de schouwburg aan de Esplanade traden dansers, zangers en comedians op die theaterseizoen 2016-2017 een voorstelling geven in KAF. 

Voorafgaand aan de optredens werd de nieuwe brochure overhandigd aan burgemeester Franc Weerwind, die vervolgens de bezoekers opriep echt naar een voorstelling in Kunstlinie Almere Flevoland te gaan voor “een voorstelling in ons theater, in uw Almere”.

Gelijktijdig met de burgemeester kregen ook Bekende Almeerders als Arie Koomen, Charly Luske, Hans Schiffer, Tanja Jess, Annemarie Jorritsma, Joost Buitenweg en Maria Petkova een exemplaar van de brochure met daarin een overzicht van het aanbod van het komend theaterseizoen. De Almeerse cabaretier Jörgen Raymann sprak de avond aan elkaar, waarbij onder andere zangeres Berget Lewis optrad (13 april 2017), stand-up-comedian Martijn Kardol (24 mei 2017) en René van Meurs (22 maart 2017), twee dansers toonden een deel van de dansvoorstelling ‘Tierra’ van de choreografen Jens van Daele en Ginette Laurin (17 februari 2017) en Paul Groot, Brigitte Heitzer en Esther Maas lieten een paar scènes zien uit de musical ‘Into the Woods’ (11 mei 2017).

Zakelijk leider van de Almeerse theatergroep Suburbia Jos van Hulst gaf een toelichting op de nieuwe voorstellingen: de reisvoorstelling van 2017 ‘Eenzame begeerte’ van het jonge regietalent Olivier Diepenhorst en ‘Winterbloemen’, een indringende voorstelling over de vriendschap tussen vier vrouwen. De zomervoorstelling van 2016 is ‘Vijand van het volk’ van Henrik Ibsen is te zien van 15 juni tot en met 23 juli 2016 op Stadslandgoed de Kemphaan.

 

Met een gevoelig liedje kondigde ook Raymann aan na drie jaar weer met een solovoorstelling te komen: 27 januari 2017.

Artikel geplaatst op: 24 mei 2016 - 12:33

Gerelateerd

Delen