Drakenboom-poppenkast vertelt verhalen uit WitchWorld

BUITEN CENTRUM - In samenwerking met de ondernemers van Buitenmere ontwikkelde het Almeerse fantasy-bedrijf WitchWorld in de afgelopen maanden in alle stilte een poppenkast van formaat.
Een team van zes vakmensen werkte in de afgelopen maanden in een hal in Almere Buiten aan de realisatie van de poppenkast. Centraal in de voorstellingen staat de vijf meter hoge Drakenboom, waarin niet alleen karaktertjes tot leven komen. Er worden telkens vernuftige technologieën in verwerkt die ook een opmerkelijke eigen rol spelen. De boom is voor het overgrote deel gemaakt van bouwafval en gebruikte verpakkingsmaterialen.
In de vijf meter hoge Drakenboom zullen zich tweewekelijks spannende avonturen afspelen. Een jaar lang maken de inwonertjes van Almere in een reeks korte verhalen kennis met de helden uit de WitchWorld-verhalen. De Drakenboom vormt het imposante toneel voor de voorstellingen die vanaf 22 mei iedere eerste en derde zondag van de maand in het centrum van Almere Buiten te zien zullen zijn.
“De locatie wisselt steeds want een Drakenboom kan zowel buiten als binnen groeien,” vertelt Ton Theunis, directeur van WitchWorld, over het project. “Dat maakt de beleving van een voorstelling iedere keer weer een beetje anders. Door de week komt de boom echter op een vaste plek in het winkelcentrum te staan, waar iedereen hem kan bekijken.”
Maarten Vroom, voorzitter van winkeliersvereniging Buitenmere, kijkt met genoegen uit naar de eerste voorstelling. “We hopen dat veel bezoekers van ons centrum even gaan kijken en genieten van de voorstellingen die er gegeven worden.”
De voorstellingen zijn gratis toegankelijk. De exacte speeldata en locaties zijn vanaf 16 mei terug te vinden op www.dedrakenboom.nl
Artikel geplaatst op: 06 mei 2016 - 12:07

Gerelateerd

Delen