Crowdfundingsactie Vis à Vis voor winterverblijf

ALMERE – Theatergezelschap Vis à Vis is een crowdfundingsactie gestart voor een binnentheater. Zo kunnen er ook in de winter voorstellingen gegeven worden. Sponsors staan garant voor een deel van de kosten. In korte tijd is al meer dan 3000 euro binnengehaald. Er is nog 47.000 euro nodig
Een fragment uit de introductiefilm. Zo komt het onderkomen eruit te zien. (Foto: YouTube)
.
Vis à Vis wil een ‘winterthuis’ bouwen met meer georganiseerde chaos, grote vuren en bijzondere avonden. “We blijven natuurlijk buitentheater maken, maar hebben dan ook wat te bieden in de winter, een plek voor binnenpret en theater diners het hele jaar door”, aldus de begeleidingstekst van de crowdfundingsactie. Er is een plan gemaakt voor een energie neutraal pand met duurzame energie opwekkers. Een groot deel van het bedrag dat nodig is om energie neutraal te bouwen, daarin voorziet ‘Energie Werkt!’. Het programma ‘Energie Werkt!’ draagt bij aan een ‘energieneutraal’ Almere in 2022. Dit houdt in dat de verbruikte energie in Almere afkomstig is van niet-fossiele ofwel onuitputtelijke, hernieuwbare energiebronnen.
De financiering voor een energie neutraal gebouw is bijna rond. Door middel van eigen inbreng, subsidies en sponsoren resteert nog een bedrag van 50.000 euro. Wie Vis à Vis een warm hart toedraagt kan meehelpen met crowdfunden. Dat kan al vanaf 10 euro. Wie geïnteresseerd is kan informatie inwinnen via www.visavis.nl/crowdfunding.
Artikel geplaatst op: 29 april 2016 - 12:24

Gerelateerd

Delen