Dominee Gremdaat spreekt tijdens Bevrijdingsfestival

STAD CENTRUM - Op donderdag 5 mei geven dominee Gremdaat en Ancilla Tilia een gratis Vrijheidscollege tijdens Bevrijdingsfestival Flevoland.
Dominee Gremdaat (Foto: aangeleverd)

Dominee Gremdaat is een creatie van tv- en theatermaker Paul Haenen. Hij probeert de boodschap van ruimdenkendheid, zelfvertrouwen en eigenzinnigheid te verspreiden door afsluitende preken te houden in het hele land. De dominee zal niet gauw iemand veroordelen of uitstoten en hij houdt van variatie en bevlogenheid. Ex-model en online ondernemer Ancilla Tilia besloot zich op ‘date privacy’ te richten. Na een stage bij de digitale rechten beweging ‘Bits of Freedom’ nam haar leven als spreker, schrijver en TV persoonlijkheid over digitale rechten een vlucht. Ze richt zich op praktische adviezen aan burger en consumenten.
De Vrijheidcolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’; freedom of fear, freedom from want, freedom of speech & expression en freedom of worship, van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt en vinden dit jaar plaats in samenwerking met de bevrijdingsfestivals in negen provincies in Nederland.
De colleges zullen plaatsvinden in het KAF (Schouwburg Almere), dat bereikbaar is vanaf het festival terrein, de start is om 13.15 uur
Artikel geplaatst op: 29 april 2016 - 11:46

Gerelateerd

Delen