Hiphop-danser Jessie Leeuwin in finale 'Battle On The Dancefloor'

ALMERE - De Almeerse hiphop-danser Jessie Leeuwin is doorgedrongen tot de halve finale van het RTL5-programma Battle On The Dancefloor.
Jessie Leeuwin. (Foto: aangeleverd)

Jessie maakt deel uit van de dansgroep We Move Different. Vanuit de honderd groepen zijn er achttien overgebleven die tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs: een eigen theatershow.
“We werken elke dag keihard om onze dromen te bereiken”, vertelt Jessie. “Ieder lid van de groep is verschillend, onze naam zegt meer dan genoeg. Door onze diversiteit aan stijlen kunnen we elkaar goed aanvullen. Wij dansen met gevoel en passie. Niet alleen omdat we pasjes of bewegingen moeten doen maar omdat wij echt met onze ziel dansen.”
Onlangs deed de groep auditie voor een nieuw dansprogramma op RTL5, Battle On The Dancefloor. De crews strijden daarin niet alleen tégen elkaar, maar ook tegen de dansvloer. Als de jury niet tevreden is, dan krimpt de dansvloer letterlijk. De ruimte om te laten zien wat je kunt wordt steeds kleiner.
“We hadden nooit gedacht dat we de audities zouden overleven. Maar toch was het al snel duidelijk en het ging heel snel. Voor we het wisten stonden we in de kwartfinale en de liveshow van het programma op televisie. Dit is voor mij een droom die is uitgekomen.”
Op 20 januari bereikte Jessie met zijn groep de halve finale. Afgelopen vrijdag is gestreden om een plek in de finale. De opnames zijn nog geheim, dus is nog niet duidelijk of Jessie ook de finale bereikt. Dat is binnenkort op RTL5 te zien.
Artikel geplaatst op: 23 februari 2016 - 10:03

Gerelateerd

Delen