15 Flevolandse culturele instellingen krijgen subsidie

ALMERE – De Provincie Flevoland verleent in 2016 aan vijftien Flevolandse culturele instellingen subsidie voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen. In totaal kost dat de provincie Flevoland 505.866 euro.
De locatievoorstelling 'ASO' van het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond speelde in de zomer van 2014 in het Lumièrepark en landelijk op verschillende festivals. (Foto: Kamerich&Budwilowitz/EYES2)

De subsidie is in 2016 toegekend aan BonteHond, Vis à Vis, Suburbia, Festival Twee Turven Hoog, Prins te Paard, Apollo Ensemble, Festival Uitgast, Travelling in Baroque, Who’s Next, Sunsation, ’t Woud, WIJland-festival, Bosbes Festival, Flevo Wereldfestival en het Almere Havenfestival.
Michiel Rijsberman, Gedeputeerde Kunst en Cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten. “Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Van een grootschalig festival op het gebied van wereldmuziek in Almere tot een intieme locatietheatervoorstelling van Prins te Paard op een vissersboot aan de kust van Urk. Ook in 2016 kunnen de liefhebbers van podiumkunst zich in onze provincie weer vergapen aan al het moois wat hier ten tonele wordt gebracht. Ikzelf heb er veel zin in om het komend jaar van al die geweldige cultuuruitingen te gaan genieten!”
Met de inwerkingtreding van de Cultuurnota ‘Cultuur op Koers in Flevoland 2013-2016’ en de bijbehorende beleidsregel, wordt er voor de podiumkunsten gewerkt met jaarlijkse subsidies.
Artikel geplaatst op: 23 december 2015 - 12:03

Gerelateerd

Delen