Wollen Wanten wandeling in Vroege Vogelbos

HAVEN – Er hangen wanten in de bomen van het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft voor het tweede jaar op rij de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling- speurtocht uitgezet.
Nou ja…. Écht winter is het nog niet. Maar de wanten-wandeling is ook zonder sneeuw leuk. (Foto: Jorn van Eck)

Deze speurtocht kan tot en met de voorjaarsvakantie gedaan worden. Dus ook in de kerstvakantie. De bomen zijn versierd met een wollen want. Die verwijzen naar de winter, schapenwol en wolverwerking. De gekleurde wanten wijzen de weg, bij elke zwarte want hoort een doe- of denkopdracht over de schapen, bomen, vogels of bosdieren. Onderweg krijgen deelnemers van alles te weten over de natuur in de winter, bijvoorbeeld hoe verschillende dieren in de winter overleven, welke vogels er te zien zijn of wat er in de winter anders is in het bos. Al met al een heerlijke tocht door het bos voor het hele gezin van ongeveer twee kilometer, die extra spannend is door het volgen van de verschillende wanten. De route gaat grotendeels over zandpaden, goed schoeisel is daarom aan te raden. Voor minder validen is de route minder geschikt, buggy’s/kinderwagens met dikke banden kunnen de route wel volgen. De route begint in de Schaapskooi en is op eigen gelegenheid te doen. Het bijbehorende opdrachtenblad is tegen een kleine vergoeding van één euro verkrijgbaar bij Theeschenkerij het Eksternest. Hiermee is dan ook nog een tweede warme chocolademelk gratis te verkrijgen.
Theeschenkerij het Eksternest is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 in de kerstvakantie. Op beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag is de theeschenkerij gesloten. Wie op deze dagen de route toch wil lopen, kan hem van te voren kopen, alleen zijn de opdrachten in de Schaapskooi niet te doen.
Artikel geplaatst op: 16 december 2015 - 08:21

Gerelateerd

Delen