Almeerse kunstenaar in finale schilderij van het jaar

DE STEIGER – Collin de Bruin behoort tot de vijftien finalisten voor de landelijke wedstrijd ‘Schilderij van het jaar 2015’. Het schilderij ’Looking by numbers (The Copyist)’ van de Almeerse kunstenaar maakt kans op de titel.
Het schilderij ’Looking by numbers (The Copyist) van de Almeerse kunstenaar Collin de Bruin maakt kans op de titel Schilderij van het jaar 2015. (Foto: aangeleverd)

Het schilderij van De Bruin werd door een vakjury gekozen uit meer dan 1200 inzendingen. “Dit schilderij maakte ik naar aanleiding van een foto die ik maakte in het MuHKa Antwerpen”, aldus De Bruin. “Ik fotografeerde deze personen in het museum terwijl zij de tentoonstelling via een boekje bekeken. Het is geschilderd met olieverf, maar ik maakte ook gebruik van acrylverf en losse pigmenten. Daarmee mag ik nu tot eind maart in het Coda-museum in Apeldoorn exposeren. Dat vind ik een hele eer.”
De Bruin maakt daarnaast nog kans op de hoofdprijs van 2015 euro en een artikel in Kunstoase magazine. “Of ik gewonnen heb hoor ik ergens voor het einde van het kalenderjaar, maar voor nu ben ik al heel blij met de expositiemogelijkheid in het Coda-museum en de aandacht die mijn werk krijgt bij een groter publiek, zoals galeries en musea.”
Meer informatie: www.schilderijvanhetjaar.nl/schilderij/1554
Artikel geplaatst op: 10 december 2015 - 13:09

Gerelateerd

Delen